Okul kantin ihalesine kimler girebilir?
e) Gerçek kişiler ihaleye katılabilir; şirketler, dernekler, vakıflar ve sendikalar ihaleye katılamaz. f) 65 yaşını doldurmamış olmak. g) Kantin ustalığı belgesi, kalfalık belgesi, iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik eğitim diploması ve kurs tamamlama belgelerinden birine sahip olmak.
Kantin sahibi ne kadar kazanır?
Bu tür kantin işletmecilerinin aylık maaşları genellikle 14.500 TL ile 27.000 TL arasında değişebilir. Büyük bir kantin işletmesinin müdürü daha yüksek maaş alabilir. Örneğin, bir okulda kantin işleten bir müdür ayda ortalama 27.000 ila 40 TL kazanır.
Kantin işletmek için ne gerekli?
Bir kantin işletmesi açmayı düşünüyorsanız, bir kantin işletme sertifikası almanız gerekecektir. Bu belge, işletmenizin yasal olarak faaliyet gösterdiğinden emin olmak için önemlidir ve genellikle yerel sağlık ve hijyen yönetmeliklerine uymak için gereklidir.
Kantin işyeri açma belgesi nasıl alınır?
Sertifikalar E-Özel (Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Elektronik Ders Otomasyonu) sistemi üzerinden üretilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile kursiyerlere verilir. Sertifikanın kursiyere teslim tarihi en geç 10 iş günüdür.
Kantin ustalık belgesi nereden alınır?
Bu belgeler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlardan alınmakta olup e-devlet üzerinden başvurulabilmektedir. 6. MEB onaylı kantin ustalık belgesi: Bu belge kantin işletmeciliği mesleğinde ustalık seviyesine ulaşmış kişilere verilmekte olup mesleki eğitim merkezlerinden alınabilmektedir.
Okul aile birliği kantin işletebilir mi?
Okul aile birlikleri, kantin işletmesini il/ilçe müdürlüğünde ihaleye çıkarmadan doğrudan işletemezler. Ancak kantin ihalesi açıldığında istekli veya ihale katılımcısı yoksa, okulun okul aile birliği vergi yükümlülüğünü belirleyerek kantini işletebilir.
Okul kantini kaç ay kira öder?
Yarıyıl tatilinde aylık kira bedelinin yarısını öder. Okul tatillerinde (Haziran, Temmuz ve Ağustos) çalıştırılmayan sahalar için dokuz aylık kira bedelini, yıl boyu çalıştırılabilen sahalar için on iki aylık kira bedelini öder.
Kantin ihaleleri kaç yıllıktır?
11.
Kantinci ne kadar maaş alır?
Bir kantin görevlisi ne kadar kazanıyor? Kantin görevlisi olarak çalışan bir kişinin maaşı, mesleki deneyim, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Aralık 2024 itibarıyla, bir kantin görevlisinin mevcut ortalama maaşı 17’dir.
Okul kantin fiyatlarını kim belirler?
Okul kantinlerindeki ürün fiyatları genellikle ilgili okulun bulunduğu bölgedeki kantin odasının belirlediği asgari ve azami fiyat aralıklarına göre belirlenmektedir.
Okul kantini basit usul olur mu?
Bu açıklamalara göre; yukarıda açıklanan basit yargılama usulü genel ve özel şartları çerçevesinde, basit yargılama usulü genel ve özel şartlarını sağlayanların, okul kantin işletmeciliği faaliyeti dolayısıyla basit yargılama usulünde mükellef olmaları mümkündür.
Okul yemeklerini kim denetler?
(b) İl Millî Eğitim Müdürlüklerine bağlı gıda işletmelerinin kontrol, teftiş, izleme ve değerlendirme faaliyetleri, İl İŞGB Koordinatörünün talimatı doğrultusunda İl Sağlık Müdürü tarafından yürütülür.
Kantin işletmeciliği belgesi kaç günde alınır?
Kantin yöneticisi olma eğitimi 120 saat sürmektedir. Eğitimin sonunda üniversite tarafından tanınan “Kantin Yöneticiliği Sertifikası” alacaksınız.
Kantin işi karlı mı?
Küçük sermayeyle iş yapmak isteyenler, girişimciler, işinden memnun olmayanlar, kendi işinin patronu olmak isteyenler… Aslında okul kantini işletmek isteyen herkes bu işten para kazanabilir. Çünkü okul kantini işletmeciliği kısa sürede gelir elde edilen iş alanlarından biridir.
Sertifika olmadan dükkan açılır mı?
İşyeri açma belgesi olmadan yasal olarak bir işletme açmak mümkün değildir. Yani bir işletme açmak için resmi bir devlet kurumundan alınmış bir işyeri açma belgesine ihtiyacınız vardır. İşyeri açma belgesi aynı zamanda bir ruhsat görevi de görür.
Kantin ihaleleri kaç yıllıktır?
11.
Okul kantinlerini kim kiraya verir?
Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin 20. maddesinde kantin kiralamaya ilişkin düzenlemeler yer almaktadır. Okul aile birlikleri, kantin ve benzeri tesisleri esas olarak işletmecilere kiraya vererek veya işletmecinin bulunmadığı durumlarda işletmek suretiyle işletmektedir.
Kamu ihalesine kimler giremez?
4734 sayılı Kanun, ihaleye yalnızca ihale yetkilisi ve yakınları ile şirketlerin katılmasını yasaklamaktadır. Bu bağlamda, ihale yetkilisi ile aynı kurumda çalışan ancak ihale sürecinde herhangi bir görev veya yetki verilmeyen kişilerin veya yakınlarının ihaleye katılması imkânı bulunmaktadır.
Kantin ihaleleri nasıl yapılır?
Bu, tekliflerin kabul edilmesi ve nihai teklifler temelinde bir anlaşmaya varılmasıyla yapılır. Kapalı zarflı müzayedelerde, ihale, geçerli en yüksek tekliften az olmamak üzere, hazır bulunan isteklilerden sözlü ve yazılı teklifler alınarak sonuçlandırılır.