İçeriğe geç

Alaçatı Mezesi Nedir

Atatürk mezesi nasıl yapılır?

Kara baklaları bir gece suda bekletin, sonra ocağa koyun ve yumuşayana kadar 15 dakika pişirin. Kara baklaları bir gece suda bekletmezseniz, düdüklü tencerede 15 dakikada pişirebilirsiniz. Pişmiş kara baklaları, zeytinyağını, sarımsağı, kimyonu, suyu ve limon suyunu mutfak robotuna ekleyin ve ince bir kıvama gelene kadar karıştırın. Afiyet olsun.

Ege mezesi nedir?

Arpa eriştelerini haşlayıp süzgeçten geçiriyoruz. Derin bir kaseye rendelenmiş sarımsak, haşlanmış arpa erişteleri, mısır, küp doğranmış salatalık turşusu, 1-2 dal ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, zeytinyağı, tuz, süzme yoğurt ve mayonez koyuyoruz. Her şeyi iyice karıştırıp chili ile servis ediyoruz.

Paşa mezesi nasıl yapılır?

Paşa mezesi tarifi nasıl yapılır? Peyniri bir kaseye koyun ve çatalla ezin. Karıştırın. Doğranmış sarımsağı, ince çekilmiş cevizleri ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemeler karıştığında hazırdır. Afiyet olsun.

Şımarık mezesi nedir?

İşte lezzetlerin muhteşem dansı: “Şımarık”. Bu özel lezzet, kırmızı kapya biberinin baharatlı acılığı ve tulum peynirinin kremsi dokusunun harika bir kombinasyonunu sunuyor. Üzerine acı biberlerin hafif acılığı ve zeytinyağının aroması eklendiğinde, bu meze damak tadınıza hitap ediyor. 🛵 Paket servisi mevcuttur!4 Ekim 2023

Mor Sultan mezesi nasıl yapılır?

Kırmızı lahana incecik doğranır, yağda kavrulur ve soğumaya bırakılır. Yoğurt ve mayonez iyice karıştırılır, sarımsak, ceviz ve tuz eklenir ve tekrar karıştırılır. Soğuyan lahana yoğurt sosuyla karıştırılır ve süslemek için servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Cunda ezmesi nasıl yapılır?

Arçelik Recital Rende El Blender Setine ceviz, lor peyniri, tulum peyniri, lor peyniri, dereotu, kekik, karabiber, biber salçası, acı biber, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp avuçlarınızda küçük toplar haline getirin. Cunda macununuz hazır.

Ermeni mezesi nedir?

Genellikle patates veya unla karıştırılmış nohut bazlı bir hamurdan oluşan, içine soğan, fındık ve kuş üzümünden yapılmış bir iç harcı saran ve otlar ve baharatlarla tatlandırılan bir Ermeni yemeğidir. Ayrıca, içeriğindeki tahin, üstüne farklı bir lezzet katar.

Girit mezesi neyle yapılır?

İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, fıstık, galeta unu, ceviz, baharatlar ve zeytinyağı ekleyin. Bu malzemeleri birleştirerek lezzetli ve dengeli bir macun elde edeceksiniz.

Fettah mezesi nedir?

Bir karıştırma kabında Yunan yoğurdu, ezilmiş sarımsak, limon suyu, tahin ve tuzu karıştırın. Çıtır lavaşı geniş ve düz bir servis tabağına yayın. Üzerine patlıcan karışımını dökün. Zaman zaman yoğurt sosu gezdirin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Rus mezesi nasıl yapılır?

Rus salatasını yapmak için önce salatalıkları küpler halinde kesiyoruz. Yoğurdu, mayonezi, hazır garnitürü ve doğranmış salatalıkları büyük bir kaseye koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız Rus salatasını bir servis kasesine koyun ve servis edin. Afiyet olsun!

Köpoğlu mezesi nedir?

Türk mutfağının en leziz lezzetlerinden biri olan Köpoğlu, patlıcan, biber, domates, yoğurt, biber salçası, tereyağı ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bir mezedir.

Selanik mezesi nedir?

Mümkünse, bir toprak kabın (güveç) içine bir parça domates koyun, üstüne büyük peynir parçaları, üstüne daha fazla domates dilimi koyun ve üstüne acı yeşil biber serpin. Karabiber ve kekik ekleyin ve zeytinyağı ile iyice gezdirin. Peynir eriyene ve domatesler hafifçe pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika fırında bırakın.

Manço mezesi nedir?

Köpoğlu (Bulgarca: Кьопоолу veya Кьополу) veya Köpoğlu’nun mancası (manca veya mancar, Latincede çiğnemek; İtalyancada yemek, yemek anlamına gelir) çoğunlukla közlenmiş patlıcan ve sarımsaktan yapılan popüler bir Bulgar ve Türk ezmesi, çeşnisi ve salatasıdır.

Çacık mezesi nasıl yapılır?

Süzme yoğurdu büyük bir kaseye koyun. Suyu sıkılmış salatalıkları, ezilmiş sarımsağı, sirkeyi, kıyılmış dereotunu ve naneyi ekleyin. Son olarak tuzu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Daha sonra streç filmle örtün ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Şarap mezesi nedir?

Şarap mezesi nedir? Şarap mezeleri, genellikle şarap içmeye eşlik eden hafif atıştırmalıklar olarak düşünülebilir. Şarap mezeleri, şarap içmenin tadım deneyimini tamamlamak, şarabın tadını daha iyi geliştirmek ve şarap içerken arkadaşlarla paylaşmak için tercih edilen yiyeceklerden oluşur.

Köpoğlu mezesi nedir?

Köpoğlu tipik bir patlıcan mezesidir ve ezme, çeşni veya salata olarak tüketilebilir. Genellikle kış mevsimi için kavanozlarda hazırlanır. Malzemelerin genellikle hazır olduğu yaz ve sonbahar aylarında, özellikle de Ortodoks Orucu sırasında Bulgaristan’da ana yemektir.

Mütebbel meze nasıl yapılır?

Közlenmiş patlıcana sarımsak, limon suyu, tahin, yoğurt ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp tavada tereyağı, zeytinyağı, ceviz ve pul biberi kavurup üzerine döküyoruz. Afiyet olsun şeker 🔥🔥.

Börülce mezesi nasıl yapılır?

Deniz fasulyesi mezesi tarifi nasıl hazırlanır: Deniz fasulyelerini kaynar suda haşlayın. Kılçıkları çıkarılmaya hazır olduğunda soğuk suyun altına geçirilir ve ayıklanır. Boyutu küçültülür. Karıştırma kabına sarımsak rendelenir, limon sıkılır ve zeytinyağı eklenir. Deniz fasulyelerini ekleyin. Servise hazır, afiyet olsun.

Sultan mezesi nedir?

Sultan mezesi kırmızı mercimekle hazırlanan, yapımı çok kolay, çok doyurucu, az malzemeli, yumuşak dokulu ve çok lezzetli bir mezedir. Her yemeğin yanına garnitür olarak kısa sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzettir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort bonus veren siteler
Sitemap